Često postavljena pitanja

Ovdje se nalaze česta pitanja naših korisnika

ČPP Često postavljena pitanja

Trenutno se nalazite na stranicama prvog službenog hrvatskog registara bicikala. Radi se o projektu koji je nastao suradnjom Grada Varaždina, Policijske uprave varaždinske te Fakulteta organizacije i informatike. Studenti FOI-a napravili su ovaj sustav kojim je moguće vrlo učinkovito i brzo registrirati bicikl putem weba ili mobitela, a istovremeno i sustav za policiju kojim se mogu pratiti krađe, mjesta, vremena i ostali parametri važni kod pronalaska ukradenog bicikla.

Krađa bicikala u svakom gradu veliki je problem. Prvi korak pri pomoći policiji da se taj problem riješi je registracija bicikla.

Već duže vrijeme moguće je obaviti registraciju bicikla u policijskoj postaji čime je olakšana prijava krađe i dojava pronađenog bicikla.

Od sada, uz pomoć studenata Fakulteta organizacije i informatike, to je moguće učiniti putem weba ili mobitelom.

Također, registracijom bicikla olakšava se dokazivanje vlasništva prilikom podnošenja odštetnog zahtjeva prema osiguravajućim kućama.

Korištenje kompletnog sustava u potpunosti je besplatno.

Samo popunite obrazac koji se nalazi ovdje.

Lozinku za prijavu u sustav dobiti ćete putem e-maila.

U sustav je moguće registrirati neograničeni broj bicikala.
Nakon prijave prvog bicikla na e-mail dobivate lozinku za prijavu, nakon prijave u sustav na svoje ime možete dodavati nove bicikle.

Jednom prijavljen bicikl biti će zauvijek evidentiran, te registraciju nije potrebno obnavljati.

Ne. Upisani podaci služe samo za evidenciju i vidljivi su isključivo policijskim službenicima.

No, u slučaju krađe na stranicama u galeriji ukradenih / pronađenih bicikala biti će objavljena samo slika i naziv bicikla, a sve u svrhu pronalaska bicikla.

Nakon što se prijavite u sustav s lozinkom koja Vam je pristigla na e-mail izaberite u izborniku na vrhu stranice svoje ime, a potom Moji podaci i jednostavno izmijenite svoju lozinku.

Iz sigurnosnih razloga nakon registracije izmjena osobnih podataka više nije moguća. Omogućena je izmjena samo kontakt podataka, tj. adrese i telefona.

U izborniku na vrhu stranice kliknete na Prijava krađe i ispunite obrazac.

Nakon podnošenja prijave policija će odmah početi tragati za Vašim biciklom, no osim same prijave putem sustava obavezni ste još osobno otići u prostorije policijske postaje kako biste potpisali pisanu prijavu.

Imajte na umu, da što prije krađu prijavite veća je vjerojatnost pronalaska.

Naravno.

Sve mogućnosti koje su Vam dostupe putem web aplikacije dostupne su Vam i putem mobilnih aplikacija za Android i iPhone uređajima. Potražite aplikaciju u svojoj mobilnoj trgovinu i besplatno je preuzmite.

U slučaju prodaje bicikla u popisu bicikala zatražiti ćete izdavanje TRANSAKCIJSKOG KLJUČA.

Transakcijski ključ dati ćete novom vlasniku bicikla te će uz pomoć njega on prenijeti bicikl u svoje vlasništvo.

Na ovoj adresi nalazi se obrazac za registraciju bicikla uz pomoć transakcijskog ključa.

Iz sigurnosnih razloga nakon registracije bicikla osnovni podaci o biciklu više se ne mogu promijeniti.

U izborniku na vrhu stranice izaberete Prijave, a potom Provjera bicikla upišete podatke koje želite provjeriti i sustav Vam bude rekao kakav je status tog bicikla.